söndag 15 juni 2008

Smärre korrigering om omröstningen

Smärre korrigering av tidigare inlägg rörande omröstningen om FRA-lagen:

Riksdagsdebatten om frågan kommer att hållas 17:e juni, omröstningen kommer att hållas 18:e juni.

Med andra ord kommer vi på tisdag att troligen att få höra tomma ord kring varför Sverige behöver Lex Orwell (vagt mumlande om yttre hot), vår integritet säljs inte ut förrän på onsdag.

Redan nu står det dock klart att en av de få personer jag hade hoppats skulle rösta nej, Folkpartiets vanligen så kloka ledamot Birgitta Ohlsson, har valt att kvitta ut sig från omröstningen. Hon påstår att det löser hennes samvetsproblem. Hur hon resonemangsmässigt kommer fram till att byta ut sin egen möjlighet att rösta nej mot ett garanterat ja är svårt att förstå. Även Moderaternas kritiska ledamöter förmodas rösta ja.

Den enda person som fortsatt verkar tveka i frågan är Fredrick Federley. Tyvärr tror jag att även han viker ned sig eller att även han kvittar ut sig. Eftersom det krävs 4 röster mot förslaget för att fälla det och ingen person ännu har deklarerat att de kommer att rösta emot förslaget är det sannolikt att motståndarna till förslaget hellre röstar emot sin egen övertygelse, eftersom de ändå tror att förslaget kommer att gå igenom helt oavsett.


PS: ursäkta att länkarna i detta inlägg är något gamla.


[Uppdatering] Det verkar som att Birgitta Ohlsson trots allt kommer att delta i debatt och omröstning! Yay!

Inga kommentarer:

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet