lördag 27 september 2008

SSU uppmuntrar terrordåd

145 personer hos Svenskt Näringsliv i Stockholm drabbades tidigare i höst av en ovanlig form av magsjuka. SSU Stockholm svarade med ett pressmeddelande där de lovade, att de som tog på sig ansvaret för händelsen skulle få rosor.

SSU Stockholms pressmeddelande innehåller dessutom svammel som man möjligen kunde förväntat sig av extremvänstern, men knappast av Socialdemokraterna; "storkapitalets män, som äter sig mätta på bekostad av världens arbetares lidande". Inser de verkligen inte att "arbetarna" inte skulle ha några arbeten utan "storkapitalet"? Utan företag stannar Sverige (och övriga världen). Utan kapital, inga företag (om de nu inte på allvar delar extremvänsterns tankar om total planekonomi med fullt ut förstatligade företag).

Att SSU Stockholm efter kritik nu plötsligt påstår att de enbart var ironiska, är knappast något försvar. Däremot skall Mona Sahlin ha viss heder för att fördömer SSUs agerande.

Kanske SSU Stockholms styrelse skulle ta sig en funderare om de befinner sig i rätt organisation. RKU torde vara mer passande...


Fotnot: Fortfarande är händelsen under utredning, så huruvida det faktiskt rörde sig om ett terrordåd eller ej återstår att se. Men SSU Stockholms pressmeddelande utgick från så var fallet.

1 kommentar:

Göran sa...

http://baccusblogg.wordpress.com/2008/09/27/ssu-och-bodstr…n-pa-politikenssu-och-bodstrom-satter-nivan-pa-politiken

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet