Ett regelverk i Sverige som känns lika konstlat som det finska förbudet mot söndagsöppet, är reglerna för krogars öppettider och serveringstillstånd. Krogar får inte ha öppet dygnet runt om de så önskar. Restauranger får inte sälja alkohol om de inte serverar stekta rätter. Rena snurren.
Ett av dessa krav, nämligen kravet på varm mat för serveringsrätt skall nu avskaffas, i alla fall för krogar i Stockholm (normalt sett är det nämligen kommunerna som beslutar om utskänkningstillstånd), vilket exempelvis innebär att sushirestauranger kan börja servera sake till maten[1] utan att tvingas servera rätter som kanske ligger utanför deras expertkompetens.
På den negativa sidan, så ligger regleringen om öppettider fast. Stockholms krogar får inte ha öppet dygnet runt.
Byråkratin fortsätter att hålla Sverige i ett järngrepp.
[1] Sake till maten är dock helt fel, eftersom den ligger alltför nära sushiriset i smak för att vara en bra kombination.
fredag 26 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar