söndag 1 februari 2009

S hyllar Obama?

Mona Sahlin och hennes sossar verkar just gör nu allt för att associera till Obamas seger i det amerikanska presidentvalet, både retoriskt och sceniskt. Till och med Obamas slogan has parafraserats: S We Can!. Gammelmedia var snabba med att inse att "Swecan", som bildas om orden skrivs ihop, är en organisation som verkar för legalisering av cannabis.

Däremot tycks alla missa den betydligt mer intressanta biten, nämligen att S så öppet hyllar Obama och hans politik. Obama står ju för en utifrån svenskt synsätt typiskt borgelig politik, långt från Socialdemokraternas unkna och bitvis reaktionära betongsocialism. Det demokratiska partiet ligger nog Moderaterna närmast om man skall jämföra med svenska partier, definitivt inte Socialdemkraterna.

Självklart är det positivt om det här är ett tecken på att S har insett att det är dags att överge socialismen, lätta på fackförbundens ledband och på allvar acceptera marknadsekonomi och liberala värderingar (även om ordet liberalism ironiskt nog har blivit ett skällsord i USA, et land där de liberala tankarna utgör själva grundvalen för landets konstitution), men snarare är det nog bara ett desperat försök från S håll att rida på Obamavågen.

Inga kommentarer:

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet