måndag 17 mars 2008

mAx högt rankade

Av de 3 senaste blogginläggen jag gjort har 2 av dem varit om rätt gamla nyheter. Här är ännu en. Den har inget som helst med de ämnen jag i vanliga fall skriver om.

mAx Arlanda bland världens tre bästa flygplatsrestauranger.

mAx råkar dock vara mitt favorithamburgerställe och därför känns det roligt att läsa sånt här. Jag har självklart provat deras resturang på Arlanda och kan bara hålla med om att den är synnerligen trevlig och ack så mycket bättre än exempelvis den tragiskt kassa sushiresturang som finns i Sky City; normalt sätt är jag en sushiälskare, men den sushi som fanns där var verkligen ingenting att hänga i julgranen...

Synd bara att det bara är inrikespassagerarna som får glädje av mAx resturang; själv flyger jag ju oftast bara mellan Stockholm och Tammerfors, vilket innebär att jag inte kommer åt deras resturang. Jag får hoppas att de får bra omsättning så att de öppnar en till resturang, antingen i Sky City eller i Terminal 5.

[Edit: hittade även CNNs artikel samt mAx egna artikel].

söndag 16 mars 2008

Kramförbud på skola i USA...

Varför ägna sig åt att förbättra undervisningen samt att motverka mobbing och våld, när man kan förbjuda kramar istället?

Forskning visar att kramar är nyttigt för hälsan.

Filmindustrin slår nya rekord

Visst är det synd om filmindustrin? Fildelning ruinerar ju MPAA totalt, alla filmstudior är på väg att konkursa, allt är hopplöst, avgrunden är nära. Eller hur?

Verkligheten håller inte med.

Men det är klart, det är ju svårt att motivera att man stämmer småbarnsföräldrar, studenter och liknande för nedladdning av enstaka filmer om man inför rätten medger att verkligheten är en annan än den de försöker övertyga juryn om.

Storebrorbritannien vill veta mer

I vad som är tänkt vara ännu ett sätt att bekämpa terrorism, vill nu MI5 få tillgång till all data som lagras på de så kallade Oysterkorten (kollektivtrafikkorten för London).

Enligt MI5 skulle informationen om folks resvanor kunna leda till att man hittar ovanliga resmönster som kan leda till att man kan förebygga terrorism.

Ett stort hål finns dock i deras resonemang: det går nämligen utmärkt att köpa enkelbiljetter, tredagarskort, osv, utan att den minsta information lagras om vare sig köp eller resmönster.

Men terroristerna är nog snälla och ser till att enbart använda Oysterkort, eller hur?

Visserligen kan man tänka sig att de enbart är efter information *efter* att man redan arresterat en misstänkt terrorist, för att spåra dennes resor och på så vis stärka bevisen och spåra upp andra misstänkta. Men en terrorist som planerar ett dåd mot parlamentet skulle nog knappast åka till närmsta stationen ett flertal gånger, snarare åka till olika intilliggande stationer och sedan promenera, köpa engångsbiljetter, cykla, ta turbåten eller liknande.


Bara ett förslag:

Innan parlamentet röstar igenom detta så bör all reseinformation från alla parlamentsledamöters och regeringsmedlemmars Oysterkort publiceras offentligt. För inte kan väl oskyldiga människor ha något att dölja?
 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet