tisdag 27 mars 2007

Undrens tid är inte förbi...

Att en biskop skulle ha vettigare åsikter än vad RFSL har när det gäller den nya äktenskapsbalken känns smått underligt.

Precis som biskop Carl Axel Aurelius anser jag att det är naturligt att alla äktenskap skall registreras borgerligt; de som sen vill blanda in medeltida ritualer skall självklart vara fria att göra så, men staten ska inte kunna kräva att religiösa samfund går emot sina egna övertygelser när de håller dessa ceremonier, hur korkade deras övertygelser än må vara.

Självklart är det tragiskt att inte alla religiösa samfund och individuella präster insett att man förälskar sig i en människa, inte ett kön, men om de nu anser att uppdiktade flertusenåriga skrifter är viktigare än två personers kärlek, så låt dem göra så.

En äktenskapsbalk som gör borgerliga vigslar till det enda juridiskt bindande kommer inte att göra någon större skillnad på kort sikt; människan är ett vanedjur. Men på längre sikt kommer fler och fler inse att att kyrkan inte har någon roll att fylla i dagens samhälle som inte bättre fylls på annat sätt.

Jag ser fram emot den dagen...

Inga kommentarer:

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet