måndag 21 maj 2007

Storebror växer sig större

Ännu mer övervakning. Storbritannien gör allt för att fullständigt utradera sina medborgares personliga integritet.

fredag 11 maj 2007

Vissa är mer progressiva än andra

I en tid då flera fackförbund nu varslat för strejk, strejkar och/eller ställer helt absurda krav (gruvarbetarförbundet vill ha 20%:iga löneförhöjningar, elektrikerförbundet vill börja ta ut granskningsavgifter), finns det ett lysande exempel på progressivt tänkande; Byggkonsultbranschen.

Där införs nu religionsneutrala helger, nånting som borde vara självklart i alla branscher. Dessutom har en extra månad av tilläggsersättning förhandlats fram. Återigen en bra idé. På det sättet ökar sannolikheten att föräldraledigheten fördelas mer rättvist utan att lagstiftning skall fingra på individernas beslut.

lördag 5 maj 2007

Scandic fegar ur, Svenska kyrkan hycklar

Svenska kyrkan fortsätter sin bojkott av Scandic, trots att Scandic fegat ur och beslutat sig för att trots allt inte låta full religionsfrihet råda på hotellrummen; även i fortsättningen kommer hotellrummen att innehålla nya testamentet.

Men som sagt, detta räcker inte. Detta eftersom Scandic erbjuder porrfilm i sitt kanalutbud. Svenska kyrkan är moraliskt upprörda över "[...] den människosyn som man står bakom, som har med porrfilm att göra", säger Esbjörn Hagberg, biskop i Karlstad stift.

Ja, är det inte hemskt? Vuxna människor som av fri vilja har sex med varandra.Verkligen horribelt.

Visserligen finns det aspekter av porrindustrin som är osmakliga, men av någon anledning tvivlar jag på att det är annat än de nakna människokropparna och deras sexuella intimitet som förskräcker de kyrkliga företrädarna (möjligen då porrfilmernas direkta eller indirekta budskap att promiskuösitet, kvinnlig sexualdrift och utomäktenskaplig sex är någonting fullt naturligt).

Horribelt, på min ära. Detta står ju i bjärt kontrast med häxbränning, stenande av icke-troende, korståg, fördömande av homosexuella, motstånd mot kvinnans rättigheter, bland många andra, såväl historiska som samtida, kyrkliga moraliskt högstående företeelser -- och då har jag inte ens blandat in den människosyn som bibeln själv förmedlar.

Hur var det nu med bjälken i det egna ögat?


Fotnot: det är intressant att notera att bojkotten inte kom till förrän *efter* att biblarna tagits bort; innan dess var det minsann OK att Scandic hade pornografi i sitt kanalutbud... Det bara skriker hämnd om det här. Då börjar vi komma in på dödssyndsområdet. Hmmmm.
 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet