lördag 5 maj 2007

Scandic fegar ur, Svenska kyrkan hycklar

Svenska kyrkan fortsätter sin bojkott av Scandic, trots att Scandic fegat ur och beslutat sig för att trots allt inte låta full religionsfrihet råda på hotellrummen; även i fortsättningen kommer hotellrummen att innehålla nya testamentet.

Men som sagt, detta räcker inte. Detta eftersom Scandic erbjuder porrfilm i sitt kanalutbud. Svenska kyrkan är moraliskt upprörda över "[...] den människosyn som man står bakom, som har med porrfilm att göra", säger Esbjörn Hagberg, biskop i Karlstad stift.

Ja, är det inte hemskt? Vuxna människor som av fri vilja har sex med varandra.Verkligen horribelt.

Visserligen finns det aspekter av porrindustrin som är osmakliga, men av någon anledning tvivlar jag på att det är annat än de nakna människokropparna och deras sexuella intimitet som förskräcker de kyrkliga företrädarna (möjligen då porrfilmernas direkta eller indirekta budskap att promiskuösitet, kvinnlig sexualdrift och utomäktenskaplig sex är någonting fullt naturligt).

Horribelt, på min ära. Detta står ju i bjärt kontrast med häxbränning, stenande av icke-troende, korståg, fördömande av homosexuella, motstånd mot kvinnans rättigheter, bland många andra, såväl historiska som samtida, kyrkliga moraliskt högstående företeelser -- och då har jag inte ens blandat in den människosyn som bibeln själv förmedlar.

Hur var det nu med bjälken i det egna ögat?


Fotnot: det är intressant att notera att bojkotten inte kom till förrän *efter* att biblarna tagits bort; innan dess var det minsann OK att Scandic hade pornografi i sitt kanalutbud... Det bara skriker hämnd om det här. Då börjar vi komma in på dödssyndsområdet. Hmmmm.

Inga kommentarer:

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet