fredag 11 april 2008

Varför inte mAx i Finland?

Ännu ett inlägg om mitt favoritsnabbmatsställe, mAx. DN skriver idag om mAx snabba tillväxt och nämner att företaget på längre sikt planerar etablering i Norge, Danmark och Mellanöstern.

Det vore onekligen jätteroligt om mAx kunde få sprida sig bortom landets gränser så att även personer i andra länder får uppleva hur mycket godare hamburgare är om de faktiskt är gjorda med lite omtanke.

Men jag kan inte låta bli att undra hur mAx kan missa öppet mål genom att inte expandera till Finland. Alla som ätit på det lokala alternativet Hesburger torde väl veta att till och med McDonald's burgare känns som gourmetmat i jämförelse. Så finnarna torde vara närmast svältfödda på goda burgare, eftersom det inte finns några andra alternativ här än bara är Hesburger och McDonald's.


Jaja, jag får väl även framgent klara mig på de få Sverigebesök jag gör varje år.

lördag 5 april 2008

Doping värre än bidragsfusk?!?

Enligt en artikel i Dagens Nyheter anser svenskar att det är allvarligare att dopa sig inför en idrottstävling än att bidragsfuska. Inte så konstigt då att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vinner politiska poäng på att kritisera regeringens hårda linje mot bidragsfuskare.

Dock kan jag med glädje konstatera att hälften av Sveriges befolkning anser att det finns för mycket bidrag.

Undersökningen som DN presenterar visar att liknande åsikter finns i de övriga Nordiska länderna också.

Bidrag kan fylla en viktig situation i vissa lägen. Men den mängd av olika bidrag och avsaknaden av samordning mellan dessa bidrar till bidragsfusk och bidragsslarv. Färre bidragsformer och bättre samordning tycker jag är ett självklart steg att ta.
 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet